Za većinu dekoratera kompanijske žurke su izazovne samo zbog grandioznosti dekoracije i velike količine posla, ali su im ograničavajuće po pitanju kreativnosti jer uglavnom moraju da slede kruta korporativna pravila i udovoljavaju željama marketinških timova. Nekada smo i nas tri pripadale toj “većini” dekoratera, a kada nam je ta pozicija dosadila, prešle smo u “manjinu” i postale smo Multiraktika. Od tada su se stvari promenile, a pozivi koje dobijamo za saradnju su uvek izazovni i uzbudljivi.

I ovaj “kompanijski” poziv je bio takav. Javila nam se kalifornijsko-srpska startap kompanija “Shyft”. Organizovali su pred-novogodišnju žurku u hotelu Metropol i poželeli su da je dekoriše Multipraktika. Obišle smo lokaciju i uverile se da je enterijer u Metropolu besprekorno lep.

Visoke roze plišane barske stolice koje podsećaju na flamingose koji su se nalaktili na šank i niže zelene plišane fotelje u VIP sekciji. Mermerni bar sa mesinganim detaljima koji je, kao i cela prostorija, jako lepo osvetljen. Odmah smo se odlučile za aranžmane sa palmama i tropskim lišćem obojenim u zlatnu i srebrnu boju jer smo znale koliko će se lepo presijavati u ovakvom ambijentu. Dodaćemo i šljokičaste konfete. Zlatni zid o kojem smo pisale u prethodnom postu ćemo za ovu priliku obogatiti stotinama novih zlatnih krugova.

Na dan proslave smo, već posle nekoliko postavljenih malih aranžmana sa paunovim perjem u mesinganim posudama na barskim stolovima i većih razbarušenih u VIP sekciji, videle da se prostor značajno transformisao baš na način koji smo želele. To nam nije bilo dovoljno. Želele smo da ostavimo svoj potpis svuda u prostoru, da zlatni tršavi aranžmani sa svih strana govore: “Multipraktika was here!”

Kaže stara anegdota da je Pikaso imao običaj da se potpisuje na obične svakodnevne predmete i tako ih pretvara u neobične – u predmete sa Pikaso potpisom. Zbog toga je ćerka krila svoje baletanke od njega jer nije želela da na časove baleta nosi one sa njegovim potpisom. U takvom pikasovskom maniru smo se i mi potpisivale po prostoru, ne dozvoljavajući da bilo šta ostane “obično”. Dupli aranžmani na šanku, aranžmani na bini, aranžmani pored rolo reklame na ulazu, aranžmani pored zlatnog zida… “Multipraktika was here!”

Završile smo dekorisanje i okrenule se ka prostoriji. Videle smo zlatni haos koji poziva na dobar provod. Otvorila su se vrata lifta i pojavile su se prve gošće. Devojke sa širokim loknama u šljokičastim haljinama. Ušle su u prostoriju i istog trenutka i same postale deo dekoracije. Primetile su koliko su se dobro uklopile u okruženje, pa su se zadovoljno zakikotale. Onda smo se zakikotale i nas tri. Još jedan uspešno obavljen multipraktični zadatak. Žurka u hotelu Metropol će biti odlična.