Dino rođendan

Danas nam je dino dan, dino dan…

Ovo je priča o jednom od dečijih rođendana koje je Multipraktika dekorisala tokom prošle godine. Sava je krajem novembra slavio svoj prvi rođendan u igraonici “Kliker”. Dinosaurusi su Savine omiljene igračke, pa su njegovi roditelji pozvali Multipraktiku i rekli nam da žele “dino žurku”.

Postavljanje dekoracije u “Klikeru” dekoraterima donosi dva problema. Prvi je taj što imamo samo pola sata da sve elemente unesemo i montiramo pre nego da žurka počne, a drugi je enterijer pun šarenih interaktivnih detalja uz koje je potrebno uklopiti se vizuelno i prostorno. Tajming smo rešile tako što smo povele više pomagača, a pošto je “Kliker” klincima obezbedio zabavan prostor za igru, mi smo odlučile da fokus dekoracije prebacimo na to da im obezbedimo spektakularne slatkiše.

Udružene sa “Tortologie”, donele smo “dino” poslastice na slatki sto ukrašen zelenim i braon balonima. Na vrhu čokoladne torte stajao je dino sa slavljeničkom rođendanskom kapom i pridržavao prskalicu u obliku broja jedan. Šarene puslice smo naređale u specijalni “dino tanjir” koji smo napravile prethodnog dana tako što smo presekle velikog gumenog dinosaurusa, noge smo mu napunile peskom kako bi tanjir bio stabilan, a vrat papirom da bi stajao uspravno. Dina smo ofarbali u belo kako bi se slagao sa tanjirom koji je držao u “sendviču”. Po stolu smo naredjale i “fosil keksiće” od putera sa utisnutim stopalima dinosaurusa i kamenim bombonama, “dino jaja” od ušećerenih badema, zeleni žele i mafine sa čokoladnim posipom. Postavile smo i dve fontane sa limunadama “iz doba jure”.

Ovu našu slatku instalaciju čuvala je armija od nekoliko desetina zlatnih i srebrnih mini dinosaurusa. Naravno, svaki od njih je nosio šarenu slavljeničku kapicu.

Pošto smo dobro uradile pripremu za postavljanje dekoracije, imale smo vremena da postavimo i foto zid od metalne konstrukcije i papirnih traka u bojama žurke.

Sve je bilo spremno za žurku. Radosti za sva čula dece i Instagram frendli zanimacije za odrasle. Lepo smo se provele na Savinom rođendanu.

Fotografije – Dunja Dopsaj

Slatki sto – Tortologie