Multipraktični početak

Danas je trinaesti februar: GALENTINE’S DAY. Za one koji nisu pratili “Parks and Recreation” i ne znaju šta je Galentine’s, evo kratkog objašnjenja – ovo je dan kada “ladies celebrate ladies”. Definitivno jedan od najradosnijih praznika. Kako naš narod kaže: “valja se na današnji dan da okupiš svoje sestre, drugarice, saradnice, saborkinje i sapatnice, pa da zajedno negde otputujete ili napravite žurku ili se zajedno najedete najfinijih ugljenih hidrata”. Pošto znamo da dežurnim čuvarima tradicije uvek zasmeta kada se obeležava sutrašnji Valentine’s, iskreno se nadamo da danas nismo uletele u termin nekom svecu i da nikakve mere protiv slavljenica neće biti preduzimane sve dok su okupljanja mirna.

Kako naš narod kaže: “valja se na današnji dan da okupiš svoje sestre, drugarice, saradnice, saborkinje i sapatnice, pa da zajedno negde otputujete ili napravite žurku ili se zajedno najedete najfinijih ugljenih hidrata”.

Naše današnje okupljanje je zbog dvostrukog slavlja jer je danas idealan datum za lansiranje Multipraktike, našeg ženskog preduzetničkog čeda.

A ko smo zapravo mi i šta je to Multipraktika?

Mi smo Milica, Marija i još jedna Milica. Zajedno ili pojedinačno, iza sebe imamo mnoštvo realizovanih scenografija i kostima za pozorišne predstave, mjuzikle, filmove, muzičke spotove i reklame, organizovanih i dekorisanih venčanja, korporativnih svečanosti, štandova i izloga i projektovanih enterijera.

U vremenu kada sa svih strana stižu glasovi kako “je bitno samo da se nešto radi, da treba da čuvamo kakav-takav posao i da ne talasamo dok ne dodje neko bolje vreme”, nama nije bilo dovoljno samo to da nešto radimo i budemo plaćene za to. Želimo više. Sada, u naponu snage, nećemo da tezgarimo, već da ono što stvaramo donosi promenu. Svoje obrazovanje, talente i veštine hoćemo da ulažemo u to da svet posle nas bude lepše mesto, iako to definitivno nije lak zadatak u ovom vremenu i u ovom delu sveta. Ali, žene i nisu naviknute na lake zadatke. 

Multipraktika je naš kišobran, naša nova mala firma i naš pokret. Pored scenografije, dekoracije, enterijera i kostima, pokrenućemo i našu liniju proizvoda (uskoro ćemo imati prodavnicu ovde na sajtu), a želimo i da okupimo sve srodne duše i ponudimo njihove “kraft” proizvode i da u budućnosti možda, zajedno sa njima, realizujemo neke uzbudljive projekte.

Danas slavimo Galentine’s u našim svečanim toaletama i jedemo slatkiše u crveno-roze scenografiji, a od sutra krećemo u akciju. Mnogo toga oko nas mora da izgleda lepše, da bude kvalitetnije uradjeno i da ponese neku jaču poruku.