Ovo je bilo jako uzbudljivo! Veliki izazov pred nama koji se na kraju pretvorio u veliko zadovoljstvo rezultatima.

Zadatak: Setap za fotografisanje lansiranja ketering firme Ulje na vatru.

Ekipa koja stoji iza Ulja na vatru je rokerska i buntovna, ali iskusna i posvećena poslu, a hrana koju spremaju je stvarno premium kvaliteta. Cilj nam je bio da postavkom dekoracije uspemo da prenesemo taj bunt i perfekcionizam na fotografije. 


Ciglana je bila prvi i logičan izbor za prostor, a imali smo sreću i da nam se svi saradnici koje smo videle kao “perfect match” za ovu priču odmah odazovu. UG Furniture je doneo ovaj ultra masivni sto od punog drveta, Central Events je osvetlio prostor svojom industrijskom rasvetom, a sofisticirane “ghost chairs” stolice iz Kreativnog gradskog kutka su bile tu da donekle “smire” ambijent masivnih betonskih i čeličnih greda i unesu malo mistike u prostor.


Iznad stola je visio veliki aranžman od pampasa, čička, protea, anturiuma i suve trave, a sto smo ukrasile crnim svećama i diskretnim rukom radjenim detaljima. Za serviranje jedinstvene premium hrane birale smo istu takvu keramiku. Br2 – Ceramic Studio je bio idealan izbor i svaki njihov tanjir je pravo umetničko delo.


I dok smo u dekoraciji prostora prilično iskusne, spremanje scenografije za fotkanje spremanja hrane je definitivno bio jedan novi izazov za nas. Zajedno sa kuvarima smo obilazile kvantaške pijace, bašte, markete, mesare i ribarnice da nadjemo kvalitetne, ali i vizuelno idealne komade hrane i plele vence od belog luka i suvih papričica da Ciglana bude kao “prava” kuhinja.


Izgleda da je ambijent koji smo tamo kreirale inspirisao i kuvare. Neumorno su prali, seckali, ljuštili, pržili, pekli, mesili…i niko se nije žalio zbog više od deset sati fotografisanja. 

A, onda je pao mrak, pa smo svi zajedno seli i zasluženo uživali u savršenoj hrani i odličnim kraft pivima koje su doneli drugari iz Dogma Brewery . Već tada smo znale da će fotke, kada stignu, biti spektakularne. Uostalom, naša Doonja Dopsaj Photography samo takve i zna da napravi.