Soul sisters

Stiže mail od Olge. Piše nam u ime sedam deveruša. Žele da organizujemo fotkanje iznenađenja za “soul sister” Enu koja se uskoro udaje. Prate Multipraktiku od početka i imaju puno poverenje u nas. Odredile su datum i lokaciju, za sve ostalo nam daju punu slobodu. Ponovo imamo onaj osećaj velike odgovornosti koji takav pristup klijenata budi kod nas. Na apsolutno poverenje moramo da uzvratimo samo apsolutnom posvećenošću.

Čitamo tekstove o deverušama. Legende kažu da se, pred venčanje, deveruše oblače isto kao mlada kako bi zbunile zle duhove ili bivše momke ako požele da se pojave i pokvare slavlje. Jasno nam je da ovim udruženim ženama zli duhovi i bivši momci ne mogu ništa, ali ipak odlučujemo da ih uniformišemo. Da na fotografijama pojačamo utisak duha zajedništva. Obući ćemo ih sve u venčanice! U najkvalitetnije venčanice domaćih dizajnera. Zovemo Di Valgoni i Apoe Bridal da saradjuju sa nama na ovom fotkanju. Drago nam je što istog dana pristaju. Zovemo i Nevenu koja ima dosta iskustva u stilizaciji. Izmedju ostalog, Nevena je kreirala i evrovizijske haljine. Ne želimo ništa da prepustimo slučaju.

Lokacija je muzej “Macura” u Starim Banovcima, na obali Dunava. Jako inspirativan prostor na prelepoj lokaciji. Preporuka svakome ko nije bio tamo, da odvoji vremena i obidje taj “dragulj”. Pravimo “moodbord” za fotografisanje u saradnji sa našom fotografkinjom Dunjom. Hoćemo da duh muzeja prodre u fotografije, ali i da se poigramo sa budoar estetikom. Hoćemo i da iskoristimo blizinu Dunava. Skiciramo sve željene kadrove koje hoćemo da uhvatimo. Nabavljamo potrebnu dekoraciju i rekvizitu. Spremne smo.

Na lokaciju dolazimo pre deveruša i mlade. U muzeju pravimo svoj kutak u koji unosimo venčanice, cveće, dekorativni tekstil, sveće i kadu koju smo iznajmile za ovu priliku. Stižu i devojke. Sedaju za sto u dvorištu muzeja sa pogledom na Dunav. Eni su ovo predstavile kao lagano druženje pored reke. Daju nam znak da je vreme da izadjemo i dešava se pravi “sve za ljubav” trenutak. Izlazimo iz muzeja, kažemo da je Multipraktika njeno današnje iznenadjenje i da nas sve čeka jako uzbudljiv dan. Puca šampanjac, Ena se rasplače. Svi su nasmejani. Idealan početak.

Multipraktika još jednom opravdava svoje multi-praktično ime kada Marija počne da šminka devojke pred fotkanje. Iskustvo sticano godinama na filmskim, pozorišnim i modnim setovima, sada je u službi mlade i njenih sedam deveruša.

Kreće fotkanje. Ena je u početku malo stidljiva, a kako se postepeno opušta, tako i fotke postajuju sve bolje. Već na displeju Dunjinog fotoaparata vidimo da smo uspele da uhvatimo onaj vajb kojem smo težile. Devojke su lepe, fotogenične i spontane. Venčanice im idealno stoje. Prostor se odlično slika. Završavamo sa grupnim fotografijama i prebacujemo fokus na Enu. Sada je već sasvim opuštena. Slikamo je u kadi. Kupanje u mleku. Neka joj takav bude i bračni život.

Kreće zalazak sunca. Muzej se zatvara, a mi pozivamo lokalne ribare, sa kojima smo se ranije dogovorile, da dovezu čamac. Brzo ga dekorišemo kako nam ne bi pobegao “golden hour”. Ena leži u čamcu, posipamo je laticama. Dunav je njiše, dok Dunja visi sa obale i hvata kadrove. Uspevamo da završimo sve pre mraka.

Vozimo se ka Beogradu umorne i zadovoljne. Konstatujemo koliko je Ena srećna što ima ovakve prijateljice i koliko je Multipraktika srećna što privlači ovakve klijente.