Legende kažu da se, pred venčanje, deveruše oblače isto kao mlada kako bi zbunile zle duhove ili bivše momke ako požele da se pojave i pokvare slavlje. Iako jakim i složnim ženama ženama zli duhovi i bivše ljubavi ne mogu ništa, hajde da ih uniformišemo. Da duh zajedništva na fotografijama bude još jači. Obući ćemo ih u venčanice! U najkvalitetnije venčanice domaćih dizajnera – Di Valgoni i Apoe Bridal. Pomaže nam Nevena koja ima dosta iskustva u stilizaciji. Izmedju ostalog, Nevena je kreirala i evrovizijske haljine. Ništa ne prepuštamo slučaju.

Lokacija je muzej “Macura” u Starim Banovcima, na obali Dunava. Jako inspirativan prostor na prelepoj lokaciji. Preporuka svakome ko nije bio tamo, da odvoji vremena i obidje taj “dragulj”. Pravimo “moodbord” za fotografisanje u saradnji sa našom fotografkinjom Dunjom. Hoćemo da duh muzeja prodre u fotografije, ali i da se poigramo sa budoar estetikom. Hoćemo i da iskoristimo blizinu Dunava. Skiciramo sve željene kadrove koje hoćemo da uhvatimo. Nabavljamo potrebnu dekoraciju i rekvizitu. Spremne smo.

Multipraktika još jednom opravdava svoje multi-praktično ime jer Marija šminka devojke pred fotkanje. Iskustvo sticano godinama na filmskim, pozorišnim i modnim setovima, sada je u službi mlade i sedam deveruša.

Kreće fotkanje. Na displeju Dunjinog fotoaparata vidimo da uspevamo da uhvatimo onaj vajb kojem smo težile. Devojke su lepe, fotogenične i spontane. Venčanice im idealno stoje. Prostor se odlično slika.

Kreće zalazak sunca. Muzej se zatvara, a mi pozivamo lokalne ribare, sa kojima smo se ranije dogovorile, da dovezu čamac. Brzo ga dekorišemo kako nam ne bi pobegao “golden hour”. Prolazi veliki brod ipravi talase koji njišu čamac dok Dunja visi sa obale i hvata kadrove. Uspevamo da završimo sve pre mraka.

Po mraku pakujemo haljine i rekvizitu u kombi. Umorne i zadovoljne. Uspele smo da uradimo sve što smo zamislile. Zli duhovi nisu dolazili da smetaju. Ovaj dan je bio rezervisan samo za dobre.