O diskretnoj dekoraciji

U prethodnim postovima smo naglašavale kako prostor jako često diktira koncept dekoracije, ali i to da dobar dekorater zna da on nije zvezda večeri, već je tu da bi kreirao scenografiju u kojoj će prave zvezde večeri moći da zasijaju punim sjajem.

Dekoracija o kojoj danas pišemo, možda je i najbolji primer koji potvrđuje ove tvrdnje. Restoran “Hyde Park” u kojem je ovo venčanje organizovano ima jako intenzivan enterijer. Masivan kitnjasti nameštaj, desetine različitih boja, paterna i materijala. Ukoliko bi neko pokušao da izvede bilo kakve dekoraterske “bravure”, napravio bi potpuni vizuelni haos u takvom prostoru. Dakle, izazov pred nama je bio – kako kreirati dekoraciju koja će već dekorisanom prostoru dodati svečarsku atmosferu i kako da “ušunjamo” malo nežnosti i umirimo jedan tako intenzivan enterijer?

Sigurno se sećate kako su nas na prvim časovima likovnog učili da belom temperom ublažavamo jake boje. Ovoga puta smo se držali upravo te davno naučene lekcije. Bele sveće smo položile na beličasti pesak u providnim cilindrima. Koristile smo bele printove sa diskretnim ispisima i bela slova na providnoj tabli od pleksiglasa za raspored sedenja. Bilo je tu i nekoliko diskretnih belih cvetova, ali ne i klasičnih cvetnih aranžmana. Umesto njih smo stolove diskretno dekorisale finim zelenilom. Na kraju smo i “oltar” kreirale uz pomoć providnih elemenata, belih sveća i malog zelenog aranžmana prilagođenog zelenilu bašte restorana.

Konačno, kada je naš deo posla bio gotov, kao i uvek smo zastale na izlazu iz restorana i pokušale da prostor pogledamo okom neutralnog posmatrača. Svidelo nam se ono što smo videle. Znale smo da će to biti jedno lepo intimno venčanje.

Fotografije: Monika Pavlović